HEPA UV luchtreiniger CA-502Pro Mini

Geschikt tot: 20m² / 40m³ / 160ft²

 • Ultrastil met sleepmode! 10dB(A)
 • Filtereffectiviteit 99,97% / 0,3 µm
 • 9-voudig OFT filtratie systeem
 • CADR gecertificeerd

€ 89,-

Incl 21% BTW

1,2Kg
Meer of diverse apparaten nodig? DIRECT offerte Ontvang direct uw maatwerk offerte!
Op voorraad Bestellen Levertijd 1 - 2 werkdagen
HEPA UV luchtreiniger CA-502Pro Mini
HEPA UV luchtreiniger CA-502Pro Mini
HEPA UV luchtreiniger CA-502Pro Mini
HEPA UV luchtreiniger CA-502Pro Mini
HEPA UV luchtreiniger CA-502Pro Mini
HEPA UV luchtreiniger CA-502Pro Mini
HEPA UV luchtreiniger CA-502Pro Mini
HEPA UV luchtreiniger CA-502Pro Mini
HEPA UV luchtreiniger CA-502Pro Mini
HEPA UV luchtreiniger CA-502Pro Mini
HEPA UV luchtreiniger CA-502Pro Mini
HEPA UV luchtreiniger CA-502Pro Mini
HEPA UV luchtreiniger CA-502Pro Mini
HEPA UV luchtreiniger CA-502Pro Mini
HEPA UV luchtreiniger CA-502Pro Mini
HEPA UV luchtreiniger CA-502Pro Mini
HEPA UV luchtreiniger CA-502Pro Mini
HEPA UV luchtreiniger CA-502Pro Mini

Reviews Referenties

5/5

bekijk alle 6 beoordelingen

Beoordeel dit product
Vandaag besteld morgen bezorgd!
Productinformatie
Toepassing
Eigenschappen
Technische gegevens
Downloads
Gebruiksaanwijzing
Productinformatie

Zuivere ademlucht voorwaarde voor goede gezondheid!

De kwaliteit van de binnenlucht, die we inademen, is bepalend voor onze gezondheid en welbevinden. Hoe minder stof, allergenen, micro-organismen en chemische verontreinigingen we inademen, hoe geringer het gevaar ziek te worden.

Luchtvervuiling in binnenruimtes: een internationaal gezondheidsprobleem!

Zoals aangetoond door recente onderzoeken van de toonaangevende instellingen WHO (Wereldgezondheidsorganisatie) en EPA (Environmental Protection Agency - het Amerikaanse agentschap voor milieubescherming in de Verenigde Staten) is de binnenlucht in ons woon- werk- en mobiliteitsbereik door biologische en chemische belasting vaak 2 tot 5 en zelfs tot 100 keer meer vervuild dan de lucht buiten!

Het probleem wordt versterkt door de moderne wijze van energiezuinig bouwen. Onvoldoende ventilatie veroorzaakt hierdoor vaak ongestoorde uitbreiding in onze binnenruimtes met bacteriën, virussen, huisstofmijt, schimmel, fijnstof en pollen.

Luchtvervuiling en de gevolgen voor de gezondheid
Meest voorkomende oorzaken slechte binnenluchtkwaliteit:
• Allergenen
• Chemicaliën en geuren
• Bacteriën, virussen, schimmels
• Voertuigen- en industriegassen / - stoffen


De gevolgen voor de gezondheid van mensen door ongezonde binnenlucht worden duidelijk door de permanent toenemende klachten met name op het gebied van:
Korte en middellange termijn:
• Allergische reacties
• Ooginfecties (conjunctivitis)
• Irritaties van neus en keel
• Bronchitis
• Longontsteking
• Hoofdpijn, misselijkheid
• Ademhalingsproblemen
• Huidreacties (Eczeem)
• Astma aanvallen
Op lange termijn:
• Chronische ademwegen aandoeningen
• Longkanker
• Hartziektes
• Schade aan hersens, zenuwen of innerlijke organen

Reden genoeg om alle aandacht te schenken aan de kwaliteit van de binnenlucht!

Het effectieve Clean Air Optima® 9 OFT filtratie systeem bevrijdt de lucht van:


Het unieke Clean Air Optima® DUAL Airflowsystem van de CA-502Pro Mini met de tweezijdige horizontale luchtinlaat voor vervuilde lucht beschikt in totaal over 9 filters voor effectieve high-end luchtreiniging en verticale uitstroom van gereinigde lucht via de bovenzijde van deze fraai gestileerde en professionele luchtreiniger.

Samenstelling Clean Air Optima® DUAL Airflowsystem met 9 OFT filtratie systeem en Duo ionisator type CA-502Pro Mini

Effectieve luchtreiniging in zes stappen

Effect van de HEPA UV Ionisator Luchtreiniger CA-502Pro Mini

De highend Clean Air Optima® luchtreiniger CA-502Pro Mini verzekert de gebruiker van gezonde, zuivere ademlucht in de binnenruimte.

Het excellente 9-voudige OFT filtratie systeem reduceert de kans op infectiegevaren door virussen en bacteriën, allergie patiënten kunnen weer rustiger slapen en astma patiënten makkelijker ademen. Passief- en actief rokers gaat het merkbaar beter. Sick-Building-Syndrom veroorzakend binnenruimtegif zoals formaldehyde en zelfs tabaksrook verliezen hun bedreiging voor de menselijke gezondheid.Digitaal LED Display
• Luchtreiniger CA-502Pro Mini aan/uit
• 4 selecteerbare instellingen
• Timerinstelling tussen 1 - 8 uur
• Filters vervangen indicator

Compact design past in elk interieur
Door het compacte en fraai gestileerde design en de neutrale kleurstelling is de unieke Clean Air Optima® HEPA UV ionisator luchtreiniger CA-502Pro Mini inpasbaar in elk interieur.

Geluidsarm
Het ventilatorsysteem van de HEPA UV ionisator luchtreiniger CA-502Pro Mini voorziet in drie ventilatorstanden en een slaapmodus.
Geluidsniveau slaapmodus slechts 10dB(A).


Energiezuinig
Maximale stroomverbruik slechts 16 Watt.
Kenmerken en voordelen HEPA UV ionisator luchtreiniger CA-502Pro MiniToepassing

De binnenluchtkwaliteit is vele malen slechter dan de buitenlucht!

Veel studies hebben aangetoond dat de lucht binnenshuis vaak 2 tot 5 tot zelfs 100 keer meer vervuild is dan de lucht buiten. Het EPA (Environmental Protection Agency) - het Amerikaanse agentschap voor milieubescherming in de Verenigde Staten - en de WHO (Wereldgezondheidsorganisatie) concludeerden na onderzoek dat er meer bezorgdheid bestaat over luchtvervuiling binnenshuis, dan buitenshuis!

De binnenruimte is de typische verblijfplaats geworden voor de moderne mens. Vaak wordt hier tot 90 procent van de tijd doorgebracht. Per dag ademt een mens gemiddeld 18 tot 24.000 keer in en uit. Dit betekend dat een volwassen gemiddeld groot mens ca. 20 kubieke meter lucht inademt. Dit luchtvolume komt overeen met een gewicht van ca. 25 kilogram. Dat overtreft in hoge mate de massa van de per dag gebruikte levensmiddelen en drinkwater. Terwijl levensmiddelen en water zorgvuldig geselecteerd kunnen worden, is dit in de regel bij ademlucht niet mogelijk.

Oorzaken luchtvervuiling binnenshuis

Luchtververvuiling door fijn stof

De luchtvervuiling is een van de grotere gezondheidsproblemen in Europa. Volgens het Milieu- en Natuurplanbureau sterven alleen in Nederland vermoedelijk jaarlijks 18.000 mensen ongeveer tien jaar eerder door de aanwezige concentraties fijn stof. Kinderen in vervuilde gebieden hebben vaker last van de luchtwegen en van allergieën en ontwikkelen sneller zwakke longen.

Ventileren

Ventileren moet, echter zal de luchtvervuiling gemakkelijk van buiten naar binnen komen als ramen en deuren openstaan. Maar zelfs als alle ramen en deuren gesloten zijn, kunnen door de natuurlijke ventilatie allergenen en microfijne deeltjes tot in het binnenmilieu doordringen.

Belangrijke aspecten voor effectieve luchtreiniging.

Relatieve luchtvochtigheid in de binnenruimte tussen de 40 - 60% en een kamertemperatuur van ca 20 - 25° C zijn belangrijke aspecten voor effectieve luchtreiniging. Optimale luchtvochtigheid in dit bereik voorkomt de groei van schimmels, bacteriën en virussen, laat makkelijker ademen, droogt de huid niet uit en zorgt daardoor voor meer welbevinden.

Belangrijkste oorzaken ongezond binnenmilieuPollen, schimmel, schimmelsporen, huisstofmijtallergenen en andere allergenen kunnen hooikoorts, astma en andere allergische reacties veroorzaken. Zelfs een kortdurend contact met hogere concentraties microscopisch fijne stofdeeltjes kan aan het ontstaan van hartziektes bijdragen.Micro-organismen zoals virussen, bacteriën en schimmelsporen zijn veroorzaker van tuberculose, influenza, Aspergillose (veroorzaakt door schimmels), MRSA (ziekenhuisbacterie) en SARS.Huisdierallergenen bevinden zich in de regel in speeksel en daardoor ook op haren en huid van huisdieren. Als allergenen geïnhaleerd worden, kan dit tot zware allergische reacties leiden.Tabaksrook bevat duizenden chemicaliën en zweefstoffen, die de slijmvliezen irriteren hetgeen tot acute en chronische ziekten kan leiden.


Vluchtige organische verbindingen (VOCs) zijn chemische gassen, die uittreden uit voertuigen, bouwmaterialen en industrie werkstoffen. Zij kunnen kankerverwekkend zijn en de interne organen beschadigen. Een nieuwe inrichting van de woning of nieuw meubilair kunnen gassen en vluchtige organische stoffen uitstoten.


Smog en ozon kunnen zelfs bij lage concentraties irritatie van de ademwegen en daardoor astma aanvallen veroorzaken. Deze luchtverontreinigingen ontstaan weliswaar overwegend in het buitenmilieu, maar kunnen door deuren, vensters en ventilatiekanalen in gebouwen binnendringen.


Reinigingsproducten, sprays en oplosmiddelen kunnen de slijmvliezen irriteren en allergieën versterken, zoals astma en hooikoorts.

Toepassingsvoorbeelden HEPA UV ionisator luchtreiniger CA-502Pro Mini


Door het compacte, fraai gestileerde design en de neutrale kleurstelling is de unieke Clean Air Optima® HEPA UV ionisator luchtreiniger CA-502Pro Mini inpasbaar in elk interieur.

Door sleepmode met ultrastille werking bijzonder geschikt voor gebruik in de slaapkamer en in alle ruimtes waarin stilte verlangd wordt.
Het brede filterspectrum voorziet in brede toepassing waardoor de unieke Clean Air Optima® HEPA UV ionisator luchtreiniger CA-502Pro Mini zorgt voor de verbetering van de luchtkwaliteit in: woonhuizen, kantoren, openbare ruimtes en gebouwen, op de werkplek, in bedrijfsruimtes, training- en lesruimtes, verkoopruimtes, kantines, zelfs in de kapsalon of vingernagelstudio, in scholen, musea, sportaccommodaties, in behandelruimtes van artsen, tandartsen en fysiotherapeuten, in hotels, restaurants en wellnessruimtes, inzetbaar in dierenverblijven van honden, katten en vogels etc. etc.

Het brede filterspectrum van de HEPA UV ionisator luchtreiniger CA-502Pro Mini

Schadelijke stoffen:
• (Fijn) stof
• Tonerstoffen
• Alle soorten zwevende deeltjes
• Pollen

Chemische substanties:
• Vluchtige Organische Verbindingen
• Formaldehyde

Geuren:
• Huisdieren
• Rottingsgeur
• Keukengeuren
• Verfgeuren
Allergenen:
• Schimmelsporen
• Huisdierschilfers (Katten, honden etc.
• Huisstofmijtallergene


Micro-organismen:
• Bacteriën
• Virussen

Algemeen:
• Binnenluchtverontreiniging
• Tabaksrook
• Smog en industriële luchtverontreiniging
• Uitlaatgassen van voertuigen en dieselroet

Professioneel gebruik

De highend CADR gecertificeerde Clean Air Optima® HEPA UV ionisator luchtreiniger CA-502Pro Mini is geschikt voor professioneel gebruik. Deze geavanceerde luchtreiniger CA-502Pro Mini met het excellente 9-voudige OFT filtratie systeem transformeert vervuilde binnenlucht naar gezonde ademlucht en kenmerkt zich verder door bediengemak en lage bedrijfskosten door een gunstige aanschafprijs en lange levensduur van het systeem. De voor professioneel gebruik perfecte hightech luchtreiniger CA-502Pro Mini van Clean Air Optima® is geschikt voor brede toepassing in bedrijven, gastronomie, organisaties, instellingen, gezondheidszorg, onderwijs, musea en banken die in hun gebouwen bewust kiezen voor frisse en schone lucht met als resultaat een gezonde werkomgeving en aangenaam klimaat voor bezoekers. De HEPA UV ionisator luchtreiniger CA-502Pro Mini helpt gevolgen van een “Sick-Building-Syndrom” voorkomen en laat kosten dalen die kunnen ontstaan door ziekteverzuim en verloren arbeidsuren.

Eigenschappen

Overzichtelijk bedieningspaneel met tiptoetsen


De slaapmodus reinigt de lucht geruisloos en met gedimde monitor.
De Clean Air Optima® HEPA UV ionisator luchtreiniger CA-502Pro Mini verzekerd de gebruiker van een ongestoorde en gezonde nachtrust. In de slaapmodus is deze luchtreiniger praktisch geruisloos, de monitorverlichting wordt automatisch gedimd en de luchtreiniging gaat over op een lager niveau waarbij de ventilatorsnelheid wordt verlaagd, het geluidsniveau daardoor daalt en het energieverbruik wordt beperkt.

Comfort spectrum HEPA UV ionisator luchtreiniger CA-502Pro Mini:

•   Optima Filter Technology / 9 OFT™ luchtzuiveringssysteem
•   Twee voorfilters vangen grote stofdeeltjes en pluizen
•   Twee actiefkoolstoffilters neutraliseren geuren en gassen
•   Twee krachtige TRUE HEPA filters klasse H13, Filtercapaciteit tot 99,97% / deeltjesgrootte >0,3 µm
•   De antibacteriële laag van nano zilver coating op het HEPA filter elimineert bacteriën en schimmels
•   UV-C LED lamp: UVC golflengte 254 nm
•   DUO ionisator > 3.000.000 negatieve ionen / cm³, ozonvrij DIN EN 60335-2-65
•   Overzichtelijk bedieningspaneel met tiptoetsen
•   De slaapmodus reinigt de lucht geruisloos en met gedimde monitor
•   Ventilatorinstelling: sleep, manueel 1, 2, 3
•   Timerinstelling tussen 1 - 8 uur
•   Filters vervangen indicator: LED signaal na 400 bedrijfsuren
•   EFR (Easy Filter Replacement) betekend eenvoudig filters te vervangen
•   Compact design
•   Kleur levend wit, passend in elk interieur
•   Ultrastille werking
•   Energiezuinig
•   Inclusief Nederlandstalige handleiding
•   Garantie 2 jaar
•   Veiligheid CE / TUV GS / RoHs
Technische gegevens

Technische specificaties CA-502Pro Mini


•   Voor ruimtes tot 20m² / 40m³
•   CADR waarde: 100 M³ deeltjesvrije lucht /uur
•   9-voudige Optima Filter Technology / OFT ™ Healthy Technology System

1. Twee voorfilters vangen grote stofdeeltjes en pluizen
2. Twee actiefkoolstoffilters neutraliseren geuren en gassen
3. Twee krachtige TRUE HEPA filters, HEPA filter klasse H13, met nano zilver coating,
    zuivert micro- fijne deeltjes tot 0,3 micrometer (0,3 µm) uit
    de lucht met 99,97% rendement, Schimmel 100%, Tabaksrook 98,90%
4. UV-C LED lamp: UVC golflengte 254 nm
5. DUO Ionisator, ozonvrij DIN EN 60335-2-65, reinigt en verfrist de binnenlucht
    met > 3.000.000 neg.ionen/cm³

•   Laag geluidsniveau ventilator 10dB(A) Sleep / 25dB(A) Low 1 / 35dB(A) Middle 2 / 50dB(A) Turbo 3
•   4 selecteerbare ventilator instellingen Sleep/Manueel 1, 2, 3
•   Ultrastil met sleepmode voor gebruik in de slaapkamer!
•   Gemakkelijk te verplaatsen door compact design
•   Timerinstelling tussen 1 - 8 uur
•   Stroomspanning AC 220V - 240V / 50Hz
•   Stroomverbruik max. 16 Watt
•   Overzichtelijk bedieningspaneel met tiptoetsen
•   Filters vervangen indicator: LED signaal na 400 bedrijfsuren
•   EFR (Easy Filter Replacement) betekend eenvoudig filters te vervangen
•   Elegant en compact design
•   Afmetingen BxDxH 16,5 x 16,5 x 23cm
•   Kleur levend wit
•   Gewicht 1,2 kg
•   Veiligheid CE / TUV GS / RoHs

Garantie
•    2 jaar garantie

Ingebruikname


Raadpleeg vóór ingebruikname de uitvoerige aanwijzingen in uw handleiding.

OnderhoudReiniging buitenkant van de luchtreiniger:
1. Schakel het apparaat uit en trek de stekker uit het stopcontact.
2. Gebruik een zachte en vochtige doek om het apparaat te reinigen van stof en vuil.
3. Zorg ervoor dat er geen water in het apparaat terechtkomt.

Waarschuwing!
Maak de samengestelde filters (HEPA + actieve-koolfilter) nooit nat of spoel ze nooit uit met water.

Vervangen van de beide samengestelde actiefkoolstof + True HEPA filters:


Afhankelijk van het gebruik moeten deze filters elke 2 - 3 maanden vervangen worden.

Raadpleeg voor het vervangen van deze filters de uitvoerige aanwijzingen in uw handleiding.

Voor een optimaal effect kan het voorfilter/actiefkoolstoffilter en de True HEPA-filters tussendoor maandelijks gereinigd worden met een zachte borstel of uw stofzuiger (zie handleiding luchtreiniger CA-502Pro Mini).

Meer informatie over filters en/of bestellen van filters vindt u in onze webshop onder: Accessoires.
Downloads
Gebruiksaanwijzing

Gebruiksaanwijzing CA-502Pro MiniAccessoires

Filterset CA-502Pro Mini

Geschikt tot: CA-502Pro Mini
Filterset CA-502Pro Mini

€ 24,95

Bestellen Meer info

Wat vinden anderen van de HEPA UV luchtreiniger CA-502Pro Mini

donderdag 20 oktober 2022
5 4 3 2 1
5 / 5
Heb de CA-502 Pro mini sinds enkele dagen in de slaapkamer staan.
Voor de eerste keer sinds geen lichte hoofdpijn en waazig gevoel in mijn hoofd, dit was naar de eerste koffie verdwenen, maar sinds ik de luchtreiniger heb, ben ik iedere ochtend met helder hoofd wakker geworden. Ook de diepe slaap tijd was langer. Voor de woonkamer heb het 2 in een toestel aangeschaft en ben er heel blij mee.
zaterdag 8 oktober 2022
5 4 3 2 1
5 / 5
Fijn apparaat, klein formaat mooi design. De timer is handig. Prettig voor in een kleinere ruimte zoals bv de slaapkamer of werkkamer.
zaterdag 21 januari 2023
5 4 3 2 1
5 / 5
Sehr gut bei Staubentfernung
möchte das Gerät nicht mehr missen
zaterdag 17 december 2022
5 4 3 2 1
5 / 5
I have three air purifiers devices from "clean air optima, all of them work perfectly well. I can really feel a healthy and better air in my house.

Bent u tevreden over uw Clean Air Optima product?

Deel uw ervaring met anderen en schrijf een review3/5
Verzenden

Filterspectrum

Huistofmijt, huisstof en pollen

Allergenen in het binnenmilieu kunnen afkomstig zijn van o.a. huisstofmijten, dieren, schimmels en pollen.

Lees meer

Vogelstof

Bij kanaries, parkieten & Co kunnen vogelmijten tot allergische reacties leiden.

Lees meer

Bacteriën, Virussen

Deactiveren van luchtgedragen micro-organismes zoals bacteriën, virussen, schimmels en sporen.

Lees meer

Sigarettenrook

Hoogefficiënte systemen van Clean Air Optima elimineren tabaksrook.

Lees meer

Nare geuren

Geur kan in de leefomgeving hinder veroorzaken en brengt om die reden ook gezondheidsrisico's met zich mee.

Lees meer

Schadelijke gassen & fijnstof

Fijn stof is een verzamelnaam voor deeltjesvormige luchtverontreiniging die klein genoeg zijn om ingeademd te worden.

Lees meer

Daarom!

 • "Clean Air Optima" Nederlands merk!
 • 20 jaar online specialist in luchtbehandelingssystemen
 • Effectieve producten in hoogwaardige kwaliteit
 • Wereldwijd honderdduizenden tevreden gebruikers
 • Échte vakkundige advisering bel +32 (0) 2588 - 9587
 • Online product adviseur, klik hier
 • FAQ - Veelgestelde vragen. klik hier
 • Snel contact. klik hier
 • DIRECT offerte. klik hier
 • Ook in de winkel verkrijgbaar bij Media Markt, Expert, EP, enz... klik hier voor offline store locator